Overwatch – En av de två största inom E-sport

Overwatch – Ett snabbt växande spel i E-sportens värld

Det mycket populära Overwatch har blivit ett dominerande spel på många platser inom E-sporten. Här handlar det naturligtvis om ett FPS-spel, men det levererar mycket mera. Här har det sällan skådats ett spel med så mycket mera än att bara skjuta skiten ur allt på skärmen. Även om detta naturligtvis ingår som en säker ingrediens, så är det inte många spel i denna genre där du som spelar verkligen får tänka till. Du befinner dig hela tiden i en situation där du måste göra mängder av strategiska val, vilka även måste göras snabbt för att ha en chans i denna lek. För många är detta spel dock ingen lek. Detta är deras professionella arbete och levebröd. Dessa människor är de som lagt livet i händerna på den stora E-sporten.

Att just detta spel blivit så intressant och populärt bland alla turneringar inom E-sporten är inte svårt att förstå. Här handlar det om en perfekt kombination av alla de ingredienser som ska ingå. När du spelar detta spel på professionell nivå, så kommer du att ha många strängar på din lyra. Helt enkelt så adresserar detta actionpackade spel alla sinnen. Du måste ha full koncentration rörande kontroll och reaktioner. Du måste snabbt planera ditt drag innan motståndaren gör det. Dina ögon är fastklistrade på skärmen och tar du bort dem för en sekund så är spelet förlorat. Tänk dig då att spela detta i en team-turnering där alla ska dra sitt strå till stacken. Roligare kan det nog inte bli.

Fördelar och nackdelar med Overwatch

Naturligtvis kommer du själv att kunna vara ägare av detta spel om du inte är den som ägnar dig åt E-sport. Bäst spelas det dock online mot likasinnade som hela tiden vill få dig att bita i gräset. Några av fördelarna med detta spel är att det alltid känns nytt och innovativt, roligt och alltid fullt av action. Andra är att du kan välja precis vem du vill vara rörande utseende och kunskaper, samt att du alltid blir överraskad av det som hela tiden händer. Här finns det naturligtvis också några nackdelar. Dessa är att det ibland kan ta lite för lång tid innan du är tillbaka i action-mode. Med det menas att du får vänta för länge på att fightas igen. Var heller inte med i ett dåligt lag. Detta kan göra att din sinnesstämning förändras så du faller i gråt.