Esport tar steget in i den gamla spelvärlden

Något som intresserar massor av människor i samband med att de ser på sport är betting. Något annat som då blivit mycket populärt och även antagits som en riktig sport är e-sporten. Numera går även detta hand i hand då det finns bookmakers som ger sina spelare möjligheter att betta på e-sport. Med andra ord kommer då även denna sport att kunna få en kombination av lite extra spänning och chansen att vinna genom ett odds spel på ditt favoritlag. Är det då vettigt att bara spela på ditt favoritlag?

Nja, egentligen kommer ju betting på e-sport att vara precis lika svårt som att vara en professionell spelare på andra sporter gällande betting. Det handlar om att ha de kunskaper som krävs för att få ett övertag på din bookmaker. Egentligen kan ju detta jämföras med den som är aktiv inom e-sporten. Denna person måste ju då också ha känsla och kunskaper som ger han eller hon övertaget på det andra laget.

E-sport bara i början av sin popularitet

I och med att e-sporten fortfarande är ganska så nya, så kommer denna sport fortfarande bara vara i början av sin stora popularitet. Detta om du ska tro alla som siar om att denna sport ska bli nästan lika populär som fotbollen är idag. Hur kommer det då gå med populariteten gällande betting? Finns det kanske redan spelbolag och bookmakers på nätet som har uppfattat detta och satsar stort på denna sport. Hur långt har det egentligen gått på spelmarknaden? Har varje bookmaker online en sektion som upptar spel på e-sport?

Nja, riktigt så långt har det väl inte gått ännu, men mycket nära är det. De allra flesta som erbjuder betting på nätet kommer idag att ha en sektion som ger spelarna möjligheter att spela på de stora matcherna inom denna sport. Är du den som har haft ett stort intresse från början av e-sporten, och som har stora kunskaper inom denna sport. Ja, då kommer du kunna vara den som slår din bookmaker på fingrarna när det gäller kunskaper. Detta är då något som kan leda till mera vinster för dig, och större förluster för din bookmaker.

Så spelar du betting smart på e-sport

Det finns många olika typer av spelare när det handlar om betting. Detta betyder då också att det kommer att finnas massor med olika uppfattningar om hur du ska spela för att vinna. När det gäller sportsbetting i stort, så kommer du att behöva tänka som spelarna i matchen du spelar på. Håll huvudet kallt och spela smart. Detta betyder då följande:

  • Spela inte på för många matcher på en kupong. Detta skulle vara lika dumt som att en esportare skulle använda ett enda magasin för att skjuta alla motståndare. Du kommer helt enkelt att placera dig i en position för en större chans till förlust. Det bästa är alltid att spela singelspel.
  • Välj en bookmaker som inte har sin koncentration på e-sport. Detta kommer då betyda att denne inte har så stora kunskaper, men måste hänga med och erbjuda dessa spel i alla fall. Du får ett övertag på din bookmaker.
  • Om du finner en bookmaker som ger dig möjligheter att spela på mera okända lag, så väljer du att spela där. Detta betyder förvisso att varken du eller din bookmaker har stora kunskaper, men det kan leda till att du får mycket attraktiva odds.

Kanske kommer dagen för livebetting på e-sport

När nu alla spår att e-sport ska bli så stort, så kommer detta givetvis betyda att betting på denna sport också växer. Vem vet, kanske det inte alls är långt kvar till du kan spela livebetting på e-sport och se denna sport via livestreaming direkt hos din bookmaker.